Skapa.blogg.se

nya alternativ

plus några bilder på dräkten..
The sound-effect setup. ^^

big daddy bioshock cosplay suit

En sele, som sätts på utanför dräkten. Som sedan sätts fast via 4 muttrar i den inre strukturen, i dräkten.

big daddy bioshock cosplay suit

Jag målade lite. Jag använde en ny limpistol lite. Men.. Sen skulle jag krypa in och testa att lyfta den. Det var den mest klaustrofobiska upplevelsen i mitt liv. Det var så trångt upptill att mina öron trycktes ihop till pankakor. Och när jag väl började resa mig upp... Börjar delar innuti att lossna, och jag ser inte ett skit..
 
Summan av denna upplevelse är att jag måste ta bort större delen av den inre strukturen av kartong och byta ut den mot en trästruktur. FASEN!! Massa jobb i onödan!

big daddy: misslyckanden under projektets gång

Jag la minst en dags arbete på att försöka bygga borren. Det gick åt skogen.

Jag köpte en plasthink (lång/hög). Sågade bort toppen och botten. Sågade ut fyra stycken avlånga trekanter. Sen började jag nita ihop dessa, plasten var för tjock så den ville inte riktigt böja sig tillräckligt, nitarna sjönk igenom, osv.

Jag köpte en liten/mini skruvdragare. Gjorde ett fäste och grepp för handen. Sen visar det sig att det går inte att fästa något på skruvdragaren så att det sitter kvar. Den är heller inte stark nog att snurra den misslyckade borren. 

Det är nog den största missen på detta projekt. Synd att kasta bort pengar också :/ 

Mindre misslyckanden har varit den ständigt ökade vikten, den är riktigt tung. Jag skulle också ha planerat in från början lyftringar, förankrade i strukturen för att lyfta dräkten, vid på- och avklädning. Lösningen blev ramen med handtagen som sitter under dräkten just nu.

 

big daddy bioshock cosplay suit

Fäster bär-ramen med kroppen på två sätt. Innuti med limpistolen och kartong. På utsidan med skruv, hönsnät och gipsbruk. 
Det är mycket lurigt när gipsbruket ska på, för att det lossnar gärna innan det stelnar. Jag blandar ganska torrt för att försöka undvika detta, men men.. 
Insidan är det lite trångt och också då lite lurigt att fästa kartong med limpistolen. Ramen med handtagen behöver inte sitta superhårt eftersom dräkten sitter PÅ ramen. Ramen ska bara hänga med när man ställer sig upp så att säga.

Bioshock

Get ready...

big daddy bioshock cosplay suit

Spraylack koppar
 

big daddy bioshock cosplay suit

Här provar jag kopparfärgen ovanpå grundfärgen svart. Nöjd över resultatet.
Vänsterarmen klar. Ja, det saknas några ringar. Men eftersom siktet är inställt på att göra dräkten komplett så funkar detta fint.
Såhär ser det ut innuti armen. Diverse material som simulerar muskler. Det får armen att se grövre ut.
5timmar och flera liter färg in...
Sådär!! Nu ska det torka ett par dagar. Får det inte torka ordentligt kan det blanka i den svarta färgen flyta ut i kopparfärgen och då blir dräkten högblank. Det hände när jag lackerade skorna till dräkten, men det är lätt att fixa.

Big daddy

Grundmålar med svart först. Sen blir det ett lager kopparfärg. Jag lyckades göra en slags komprimiss för att lösa problemet med stötbågarna. Några metallstänger i dom och en knopp i mitten som gör att inte vilar direkt mot kroppen.

Terminator T-800

Hasta la vista, baby!
T-800 huvud som jag gjort i papercraft. Förstärkt med kartong. Den är definitivt större än mitt eget huvud.

Arkadspel #3

Okej, mitt tredje arkadprojekt krävde mindre moddning av utseende och mer fokus på att proppa in spel och kompabilitet.
Där dvd-spelaren en gång suttit blev ett fack för muspekare. Under ser ni volymkontrollen för de inbyggda högtalarna. Men just nu är den inkopplad på hemmabiosystemet, därav ljudkabeln till vänster. Två portar fram för controllers (10 button kontroller).
....
Ett smidigt format på arkadspelet till skillnad från de andra två gör att den får fint plats i tv-hyllan. På bilden ser ni 8 knappar för riktig retrokänsla, om man vill spela på det viset. Färgschemat går i guld och svart med slitet tema.
Retro figurer dekorerar arkadmaskinen runt om.
Spelen som just nu är i burken:
ATARI
NES
SEGA (alla varianter)
SNES
PS1
GAMEBOY(+GBA)
MAME
N64
M.M.
förutom klassiska konsoler och spel finns även gamla klassiker som GTA2, DINK SMALLWOOD, METAL SLUG SERIEN, m.m.
(Svårt att räkna upp allt på rak arm)
Bara att koppla in arkadmaskinen i tv eller dataskärm.

Blipp Blopp Comic filmnerd.blogg.se
RSS 2.0