Skapa.blogg.se

Arcade NintendoEfter att jag byggt min arkadmaskin baserad på xboxplattform var jag sugen på att bygga igen, men på en pc-plattform. Däremot ville jag bygga en ännu mindre arkadmaskin och på kortare tid!

Skissen för detta projekt var kanske inte riktigt lika proffsig som den förra. :P

En konsol/låda för 1 player + "spå-kula" som fungerar som en helt vanlig mus.

I grova drag började jag rita upp på plywood skivor och ta mått för min låda. Jag är inte den som är allt för fin i kanten när det kommer till sånt här. Notera gångjärnen på ena kortsidan för eventuell enkel åtkomst av maskineri.
Med en pc-plattform för arkadspel är ett alternativ keyboard hack för kontrollerna, en väg jag tog. En keyboard har ett litet kretskort, en minidator, som tar emot och konverterar knapptrycken till datorn. En matrix på 8 x 14 punkter eller något liknande.


Här har jag lödit 16 punkter, (för 8 knappar), och kopplat till "sockerbitar". Limmet är för att jag ska kunna rycka i kablarna utan att lödningen lossnar.


Här kopplas knapparna till sockerbitarna.


Simpel men helt klart igenkännbar motivlackering. Kanske är "nintendo" en BIG GIVE AWAY.. who knows..


Startknapp till datorn (en EEE PC 900).De enda kablarna som går ut från denna arkadmaskin är en strömkabel och en VGA kabel, som kan kopplas till valfri tv eller dataskärm.

Som man kan se har jag tagit bort mycket plast från datorn, även tagit bort tangentbordet och musplattan för att ge bättre plats. Jag har tagit av skärmen, vändt den och laggt den ovanpå där tangentbordet var förutom. Sparade hittils några cm på processen. Men det är trångt/optimalt i lådan.
Sladdarna lödade till on-knappen på datorn för startknappen till arkadspelet. Lim även här för att motverka eventuell stress på sladdarna.Här har ni det färdiga resultatet, det tog mig en helg att göra.Ett videoklipp när jag lirar lite på arkadspelet.
http://www.videofy.me/v/411198

mini arcade del1

en arkadmaskin baserad på pc plattform, utan skärm. mot lackeringen!

tron boxee

gjorde denna igår

big daddy del 8

Som utlovat, började jag spackla skorna nu i helgen.
Mattsvart spraylack som grund för att få en mörkare brun.
Den bruna färgen är mörkare irl. Lite weathering kommer det väl bli för att få en mer använd känsla. Spacklet är långt från jämnt, det kändes mer rått och Bioshock med denna textur. Samt att jag hade behövt lägga ner dubbla tiden på varje sko för att få den slät. Vill absolut inte att den ska se ut som en leksak, så släta ytor går ofta fetbort.
Denna gamla cykelpump får bli återanvänd! Luftklockan ska bli en del av ena tanken på Mr Bubbles rygg.

big daddy del 7

Klar med kartongen och tejpen på knäskydden.
Jag ska spackla skorna nu i helgen så det lär bli mer saftig updatering snart!

Blipp Blopp Comic filmnerd.blogg.se
RSS 2.0